AgroInd Ltd

Content

Инструкции за употреба

Селскостопанските гуми на BKT са предназначени за селскостопански трактори, комбайни, ремаркета и друга прикачна техника. Преди да ги използвате за какъвто и да било друг вид работа се консултирайте с представител на производителя. Неправилното боравене, лошата поддръжка и неправилните навици на шофиране може да навредят на гумите и значително да повишават оперативните разходи за Вашето оборудване. Моля, прочетете внимателно и следвайте всички инструкции:

1. Избор на гума

Посъветвайте се със специалист, за да изберете най-подходящата гума за Вашите нужди. Размерът на гумите и броят на платовете(PR) трябва да се определят след изчисляване на товара, който трябва да носи всяко колело. Препоръчваме да изберете гума, която може носи нужния товар с минимално налягане. След избора на гуми и монтажа им не претоварвайте превозното средство.

2. Товароносимост

  • При определяне на минималния размер на гумата, необходим за всяка позиция на превозното средство, уточнете нужните килограми, които трябва да носи и максималната скорост, с която ще се движи.
  • Налягането в гумата се отнася винаги за „студена” гума, която е престояла няколко часа на открито, без да е била изложена на пряка слънчева светлина.

3. Правилно шофиране

За да се погрижите максимално за Вашите гуми е нужно да придобиете и подходящи навици на шофиране. Избягвайте дупки и големи неравности, внезапни маневри и смяна на посоката, рязко тръгване или спиране, завиване с по-висока скорост и т.н. Всичко това може да навреди на гумите и да съкрати техния експлоатационен живот.