AgroInd Ltd

Content

Инфраструктура

BKT разполага с три завода за производство на гуми и свой вътрешен цех за проектиране и разработка на дизайнерски форми, намиращи се в Северна и Западна Индия. За да осигури гуми за при всяко клиентско запитване, BKT разполага със склад във всеки от заводите, огромен склад между две от фабриките в Северна Индия и централен склад близо до пристанище. Всички складове разполагат с модерно оборудване за по-добро съхранение и транспортиране.

AURANGABAD

Това е първият завод на BKT, който бе отворен през 1988г. Тук първоначално стартира прозводството на конвеционалните гуми за велоспиеди, триколки, леки коли, джипове и бусове, които са предназначени предимно за вътрешния пазар. Няколко години по-късно – през 1995година, компанията преразгледа политиката си и се ориентира към произвеждането на специализирани гуми. Така започна историята на BKT в престижния Off-Highway сегмент и навлизането й на външните пазари. Днес от завода в Aurangabad излиза голяма част от гумите на компанията, които са предназначени за индустриалния пазар.

BHIWADI

През 2002г., на около 100км от столицата Ню Делхи, отвори врати вторият завод на компанията. Фокусът в производството пада върху радиалните гуми за селското стопанство, като и за тежките земекопни машини и за индустриалния сектор.

DOMBIVALI

През 2004г., в град Домбивали - северно от Мумбай, е открита поредната производствена мощност на BKT. Тук се проектират и разработват матриците за различни размери и модели гуми. Заводът разполага с най-новите и модерни технологии за проектиране и формоване на специализирани гуми.

CHOPANKI (в близост до Делхи)

През 2006г. бе прерязана лентата на поредния завод на компанията в град Chopanki в северна Индия. Специализиран е изцяло в проектирането и производството на гуми със стоманизирани пояси за нуждите на индустрията и OTR сектора. Тук се помещават научнозследователски център с множество лаборатории и тестови полета за обстойни изследвания и анализи на гумите в реална обстановка.

BHUJ (Западна Индия)

Отворен през 2103 това е най-големият и модерен завод на BKT. Простира се на площ над 300акра и има капацитет от 120 000тона продукция годишно. Тук се произвеждат гуми за всички сегменти на пазара – от конвенционалните селскостопански, строителни и индустриални гуми до специализираните гуми за кариери, пристанища и мини. Вискокачествените продукти, на които БКТ обръща голямо внимание - атв и спортни, градински и голф гуми също се произвеждат в инсталацията в Буж. На територията на завода се помещава и научноизследователския център,а в непосредствена близост до тях се намират тестовата писта и опитните полета за изпитания на гумите в реална среда по време на работа. Заводът е изключително добре позициониран от географска гледна точка – съвсем близко до главните пътни артерии и едно от главните търговски пристанища – това в Мундра. По този начин и времето от производството на гумите до доставката им до крайния потребител е възможно най-кратко.